Hygge og magi

Fænomenet Roza Kulesheva var en af de mange, hvis hemmeligheder et sovjetisk laboratorium forsøgte at afdække under den kolde krig. Foto: extrasenstop.ru

Moskva Statsuniversitet om natten.

Moskva Statsuniversitet om natten. Foto: Anders Skærlund Petersen.

I denne sprælske, festklædte nytårsudgave tager vi en nytårskavalkade, besøger Moskva Statsuniversitet for at høre, hvorfor russere læser dansk. Vi er igennem til Tjeljabinsk for at høre om situationen i Kiev, og vi tager på tidsrejse til 1963, da Sovjetunionen af frygt for at sakke agterud i Den Kolde Krig startede et tophemmeligt laboratorium, der skulle forske i det overnaturlige.

Et skype-interview med Paulina Leonovich, som har dækket protesterne i Ukraine for russisk fjernsyn.

Et skype-interview med Paulina Leonovich, som har dækket protesterne i Ukraine for russisk fjernsyn. Foto: Anders Skærlund Petersen.

01.03 Nytårskavalkade.
05.12 Hvorfor læse dansk? Besøg på MGU.
28.07 Situationen i Ukraine.
36.35 Laboratoriet for magi.

Værter: Jesper Gormsen og Anders Skærlund Petersen.
Medvirkende: Jonas Egholm, lektor på MGU; Viatjeslav Tomasjchik, danskstuderende; Anastasija Gerasimova, danskstuderende; Anastastia Dieva, lektor på MGU; Ljuba Tjerepanova, danskstuderende; Larisa Semjonova, danskstuderende; Paulina Leonovich, journalist; Kiril Leontovitj, pensioneret forsker.
Musik og lyd: Aleksej Morozov, The Arctic; Putins nytårstale 2012; Firework sounds for dogs, in English and Norwegian.

This entry was posted in Interview, Rejseberetning, Rusland, Ukraine and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *