Når riget fattes penge . . .

I fire år solgte "Lewis" stjålet korrespondance fra hackerhjemmesiden "Klumpe Dumpe". Men at han "Martsharen" og "Hattemageren" nu sidder varetægtsfængslet skyldes måske ikke så meget deres forbrydelser som interne magtkampe i den russiske efterretningstjeneste. Foto: Mosday.ru

I fire år solgte “Lewis” stjålet korrespondance fra hackerhjemmesiden “Klumpe Dumpe”. Men at han “Martsharen” og “Hattemageren” nu sidder varetægtsfængslet skyldes måske ikke så meget deres forbrydelser som interne magtkampe i den russiske efterretningstjeneste. Foto: Mosday.ru

Apriludgaven af Intet nyt fra vestfronten kommer til at handle stolthed og fordom. Om at dele grænse med Iran og føle sig sig en del af Europa. Om hvad klassisk engelsk børnelitteratur har med russisk politik at gøre. Og om hvorfor i alverden Hviderusland beskatter lediggang?

Vi  tester, om Anders er som russere er flest. Vi hører om nogle meget belæste cybertyve, og vi bringer anden del af interviewet med direktør i Armeniens arbejdsgiverforening, Gagik Makaryan.

I kort nyt beretter vi om et sovjetisk brand, der er «still going strong», om planlægningen af præsident Putins genvalg og om uskøn baltisk sprogpolitik. Vi fortæller om en region i Rusland der går mod strømmen og forbyder forherligelse af Stalin. Vi bringer noget så sjældent som en glædelig EU-nyhed, fortæller om en underlig hviderussisk skat på slendrian og endelig har vi en historie om, at den russisk ortodokse kirke måske ikke er så stærk så det gør noget.

Og til sidst skal vi smage L’vivs’kij narodnij el’ – en ukrainsk folke-ale fra Anders’ tilsyneladende uudtømmelige lagre.

Den bedste vej fremad er med den Europæiske Union og ikke Toldunionen, mener chefen for den armenske arbejdsgiverorganisation, Gagik Makaryan. Foto: Jesper Hasseriis Gormsen.

Den bedste vej fremad er med den Europæiske Union og ikke toldunionen med Rusland, Hviderusland og Kasakhstan, mener chefen for den armenske arbejdsgiverorganisation, Gagik Makaryan. Foto: Jesper Hasseriis Gormsen.

Indhold:
03:25 Stolthed og fordom – hvad russerne er mest stolte af
10:16 Kort nyt
– Aeroflots brand er et af de mest værdifulde
– To gange 70, tak – premierminister bestiller valgsejr til Putin
– Russisk, fy fy skamme – Riga idømmer russisk politiker bøde for at skrive på russisk
– Ingushetien forbyder Stalin-forherligelse
– EU giver Georgien visumfrihed
– Skat på slendrian – hviderussisk skat på lediggang møder modstand
– Russerne ikke specielt religiøse
21:31 De belæste cybertyve – historien om hackergruppen Klumpe Dumpe og sikkerhedstjenesten.
38:34 Interview med direktør i Armeniens arbejdsgiverforening
51:20 Afslutning og ølsmagning

Et uldent forretningskoncept. I fire år solgte "Lewis", "Martsharen" og "Hattemageren" stjålen korrespondance fra hackerhjemmesiden "Klumpe Dumpe". Foto: Fanpop.

Et uldent forretningskoncept. I fire år solgte “Lewis”, “Martsharen” og “Hattemageren” stjålen korrespondance fra hackerhjemmesiden “Klumpe Dumpe”. Foto: Fanpop.

Værter: Jesper Hasseriis Gormsen og Anders Skærlund Petersen.

Musik og lydklip:
Jingle; Aleksej Morozov, The Arctic.

Medvirkende:
Gagik Makaryan

Kilder:
Бунт тунеядцев. Почему сторонники Лукашенко вышли на улицу
В церковь как на выборы
Дмитрий Захарченко, МВД, последние новости: биография полковника коррупционера вызывает интерес
При обыске машины Захарченко нашли 13 млн рублей, доллары и евро
Суд арестовал банковские счета по делу полковника Захарченко
Врио главы управления ГУЭБиПК задержан
Пресс-выпуск № 3251
Riga mayor will go to court over Russian language fine
Aeroflot most powerful airline brand
Кириенко обозначил результат
Georgia EU visa-free documents signing
Lukashenka faces not a maidan as in Ukraine but a revolution like in Romania
Россияе гордятся присоединением Крыма больше освоения космоса
Он вам не Димон

L’vivs’kij narodnij el’, endnu en øl fra bryggeriet Pravda i Lviv, Ukraine. Foto: Anders Skærlund Petersen.

This entry was posted in Armenien, Estland, Georgien, korruption, Letland, Rusland, Ukraine and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.