Episode LXX: Stand-up-comedy

“Vlad Plahotniuc og hans team vågner ikke op om morgenen og tænker: Nå lad mig børste mine tænder. Nej, de tænker: Hvilken lumsk plan kan jeg udtænke i aften? Hvilke penge fra statsbudgettet kan jeg tage?” Vlogger og stand-up-komiker Andrei Bolocan om de grå eminencer i moldovisk politik. Foto: Anders Skærlund Petersen.

I hvilket europæisk land bestiller politikere fake news om komikere? I hvilket europæisk land glemmer nybagte forældre i stort tal at anmelde fødsler? I denne episode 70 af Intet nyt fra vestfronten stiller vi igen skarpt på Europas måske mest oversete land, Moldova.

Vi bringer et interview med stand-upper og vlogger Andrei Bolocan, der lever af at gøre grin med politikere i Moldova. Vi møder Nina Cesnocova og Snigalitea Naşco, hvis utaknemmelige job det er at forsøge at få overblik over, hvor mange mennesker, der rent faktisk bor i Moldova. Så har vi godt nyt fra Ukraine og Rusland, og til sidst prøvesmager vi en vaskeægte smuglerøl.

Nabobygningen til Moldova’s parlament i Chisinau er det der ligner en efterladt Sovjetisk restaurant. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Indhold:
05:00 Vores socialister er millionærer – interview med Andrei Bolocan
29:56 Folketælling med forhindringer – interview med Nina Cesnocova og Snigalitea Naşco fra Moldovas statistiske bureau.
Kort nyt
– 31:45 Lukningstruet medie crowdsourcer 22 mio rubler på rekordtid
– 33:52 Bogdan bygger BANKE-lastbiler
39:39 Fra vandtårnet i Chishinau
50:49 Ølsmagning og afrunding

Det går den forkerte vej med folketallet i Moldava, men der er lyspunkter. Fra venstre seniorrådgiver Nina Cesnocova og sektionsleder Snigalitea Nasco fra det moldoviske statistiske bureau, Biroul Naţional de Statistică. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Værter:
Jesper Hasseriis Gormsen og Anders Skærlund Petersen.

Jingle og musik:
– Aleksej Morozov, The Arctic.

Øllen Zhigulevskoe, brygget i byen Donetsk i den selvproklamerede republik DNR. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Kilder:
В суд за медалями
The_New_Times_собрал 22 млн рублей на оплату штрафа
Гражданское общество отвечает рублем
Кто и зачем хочет оправдать советское вторжение в Афганистан

Øllen Zhigulevskoe, brygget i byen Donetsk i den selvproklamerede republik DNR. Foto: Anders Skærlund Petersen.

 Links:
Andrei Bolocans profil på crowdsourcingplatformen Patreon
Bogdan issues first electric truck for Danish Banke Electromotiv
Video af BANKE elektrisk lastbil
Kunsten at være fucking ligeglad

This entry was posted in Interview, korruption, Moldova, Rejseberetning, Rusland, Transdnistrien, Turisme, Ukraine and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.