Skrot og sci-fi

Vi kan desværre ikke køre økomuseet som en massebevægelse a la Greenpeace, fortæller en af stifterne af økomuseet i Karaganda, Dmitrij Kalmykov. Foto: Anders Skærlund Pedersen.

Vi kan desværre ikke køre økomuseet som en massebevægelse a la Greenpeace, fortæller en af stifterne af økomuseet i Karaganda, Dmitrij Kalmykov. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Drengedrømme og voksenmareridt, procenter og chanceløse præsidentkandidater. I apriludgaven af Intet nyt fra vestfronten lægger vi igen vejen forbi et af verdens meget få museer for rumskrot. Vi bringer anden del af interviewet med Maksim Kopil, der oplevede hybridkrigen i Østukraine på alt for nært hold. Vi hører, hvordan det er at drive en NGO i et purungt demokrati og sidst – men ikke mindst – skal vi høre, hvorfor i alverden man i Kreml har gjort så store krumspring for at vinde præsidentvalget med 77 procent, når Putin sandsynligvis havde vundet alligevel.

Økomuseets mest imponerende udstillingsgenstand: trin tre af en protonraket. Kasakhstan. Foto: Anders Skærlund Pedersen.

Økomuseets mest imponerende udstillingsgenstand: tredje trin af den største russiske løfteraket, Proton. Karaganda, Kasakhstan. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Indhold:
04:41 Skrot og sci-fi – reportage fra Økomuseet i Karaganda
16:11 Da krigen kom ind i baggården (interview med Maksim Kopil)
28:44 Om civilsamfundet i Kasakhstan
49:46 Om præsidentvalget
53:07 Afslutning og ølsmagning

Værter:
Jesper Hasseriis Gormsen og Anders Skærlund Petersen.

Medvirkende:
Jevgenij Gontmakher, professor i økonomi
Rasmus Nilsson, teaching fellow ved UCL
Maksim Kopil

Museum of Communism (Prag) sourvenir ved siden af den russiske øl Pump King. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Musik, foto og lydklip:
Interview med Gleb Pavlovskij, Ekho Moskvy, 21. marts 2018.
НТВ под обстрелом Краматорск, YouTube

This entry was posted in Interview, Kasakhstan, korruption, Rusland, Ukraine and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.