Balancegang

En af de mange filialer af den russiske restaurationskæde "Den kaukasiske fange" i Armenien, hvor Rusland stadig ses som en beskytter mod nabolandene Tyrkiet og Aserbadsjan. Foto: Jesper Hasseriis Gormsen.

En af de mange filialer af den russiske restaurationskæde “Den kaukasiske fange” i Armenien, hvor Rusland stadig ses som en beskytter mod nabolandene Tyrkiet og Aserbadsjan. Foto: Jesper Hasseriis Gormsen.

Novemberudgaven af Intet nyt fra vestfronten handler om den svære balancegang mellem det mulige og det ønskelige. Både i store, små lande og ikke-anerkendte lande.

Vi skal til Ruslands-konference på Christiansborg og høre professor Mikkel Vedby Rasmussen komme med en ret frisk forudsigelse. Den tester vi på den sidste måneds nyheder og i anden halvdel af udsendelsen taler vi med Udenrigsministeren i det lille landområde Nagornyj-Karabakh, som ingen anerkender, men som spiller en enorm rolle i Armeniens selvforståelse. Og til sidst  prøvesmager vi en litauisk øl fra …. Netto.

Mod byen eller mod togene? Mod øst eller vest? Med et elendigt forhold til to ud af fire nabolande har Armenien ikke mange muligheder, og mange vælger at udvandre. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Mod byen eller mod togene? Mod øst eller vest? Med et elendigt forhold til to ud af fire nabolande har Armenien ikke mange muligheder, og mange vælger at udvandre. Foto: Anders Skærlund Petersen.

Indhold:
07:02 Putin på pension 1. del
12:29 “Kort” nyt:
– LinkedIn lukkes
– Ind i varmen og ud i kulden igen
– Mælk og middelklasse
– Privatisering på russisk
– Monoøkonomiens endeligt
20:31 Putin på pension 2. del
28:32 Nagorno-karabakh, interview af Udenrigsminister Karen Mirzoyan
36:23 Tigran Harutyunyan II
47:56 Afslutning + ølsmagning

Foto: Jesper Hasseriis Gormsen

Foto: Jesper Hasseriis Gormsen

Værter:
Jesper Hasseriis Gormsen og Anders Skærlund Petersen.

Medvirkende:
Mikkel Vedby Rasmussen, Karen Mirzoyan, Tigran Harutyunyan.

Lyd:
Jingle: Aleksej Morozov, The Arctic.

Kilder:
– Videoen Hand milking
Høring i NATO’s Parlamentariske Forsamling om Rusland
«Ведомости» без главного редактора, закрытие первой глобальной соцсети и неожиданный визит Надежды Савченко. Итоги 26 октября (kræver abonnement)
«Роснефтегаз» просит три года не менять налогообложение нефтяной отрасли
Число считающих себя средним классом сократилось на 14 млн человек
Лента новостей Минфин РФ: в 2017 году Резервный фонд будет исчерпан 
Резервный фонд России иссякнет в 2017 году
Накопительную часть пенсии предложено заморозить на три года
Путин анонсировал «истинную» приватизацию «Роснефти»

This entry was posted in Armenien, Georgien, Interview, Litauen, Rusland, Tyrkiet and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.